De beamer
Ik gebruik een DLP beamer op een resolutie van 800 x 600, contrast 1:2000 en 1400 ansi lumen. voor hetgeen waar ik de beamer voor gebruik (dvd, games en pc) is dit voorlopig voldoende. het enige nadeel van het pc gebruik is dat de resolutie die op mijn laptop standaard op 1024 x 768 staat omschakelt naar 800 x 600, verder ben ik zeer te spreken over dit apparaat als je kijkt naar de prijs/ kwaliteit verhouding

 

De geluidsinstallatie
Mijn complete geluidsinstallatie bestaat uit:  de Eltax AVR-800 dat dient als versterker, het Eltax Summit 6-pack voor de 5 boxen en de Eltax Atomic A-8.2 als subwoofer. De hele set heb ik voor nog geen 600,- besteld bij de Wehkamp. En ik moet eerlijk zeggen er komt voor mijn oren een uitstekend geluid uit. Ook als ik gewoon een cd'tje opzet. Je kan op dit gebied het zo gek maken als je zelf wilt. Maar om duizenden euro's uit te geven aan alleen de boxen vind ik wat ver gaan. Wat dat betreft heb ik geluk dat ik niet zulke getrainde oren heb want ik heb dure setjes gehoord waar ik het verschil amper van heb gemerkt. Eltax maakt gewoon leuke setjes voor goed geld.

Het scherm
nog in aanbouw. Maar ik ga hem binnenkort maken middels een houten frame als omlijsting en daar omheen gespannen wit verduisteringsstof (o.a. verkrijgbaar bij de kwantum voor 6 per strekkende meter) Super budget oplossing! meer informatie kan je hier vinden.

De DVD speler
Op dit moment heb ik nog een redelijk normale DVD speler van Akai. Vooralsnog zie ik nog geen rede om direct over te stappen op een hoogwaardige DVD speler. die tijd komt nog wel.

De x-box
Om spellen te spelen gebruik ik een x-box. Tot op heden heb ik deze nog niet omgebouwd maar dit moet heel snel gebeuren want ik mis een hoop. Binnenkort kan ik er zowel oude Amiga spellen als de nieuwste games en films op spelen/ bekijken. Let er wel bij op dat een x-box het beeld projecteert in 4:3

De laptop
Mijn laptop had ik al enige tijd aangeschaft. ik gebruik een Sony Vaio FR-102 om af en toe te internetten of filmpjes te laten zien op het internet of op mijn harde schijf.

De kabels
Kabels kunnen ook een aardige kostenpost zijn. hierin kan je je flink vergissen. Zo heb ik b.v. voor mijn boxkabels alleen al bijna 100,- uitgegeven. Daarnaast had ik voor al mijn video en audio kabels 10 meter nodig dus moet je geen minderwaardige kabels kopen dat is zonde. Zo koste mijn "oelbach" kabeltje van 1 meter van mijn versterker naar mijn dvd speler 30,- en de overige video kabels ook nog zo een 100,-. ik gebruik voor mijn laptop een VGA kabel, voor mijn x-box een composite kabel en voor mijn DVD speler een S-Video kabel.

De afstandbediening(en)
Op dit moment heb ik 5 verschillende afstandbedieningen. voor de beamer, de dvd speler, de versterker, lichtplan 1 en lichtplan 2. Dit wil ik reduceren tot 1 middels het programma VITO Remote op mijn PDA! Geweldig programma dat inspeelt op de dure top universele afstandbedieningen het werkt zelfs spraakgestuurd! Een review van het programma is hier en hier te vinden. Je kan VITO Remote ook hier kopen. De andere afstandbedieningen vind je hieronder. De kameleon afstandbediening van one for all en de de philips pronto ($1100). Kijk ook even bij www.remotecentral.com

   

De beamer ophangbevestiging
Mijn beamer heb ik opgehangen aan het plafond middels de CM1 te koop bij www.beamerscherm.nl
Hiervoor heb ik 39,- neergeteld.